costume de baie din 2 piese

Istoria costumelor de baie

Costumele de baie fac parte din categoria celor mai controversate piese din garderoba. Unele femei le detesta, altele le iubesc la nebunie. In orice caz, de la rochia victoriana care acoperea corpul din cap pana in picioare si pana la cei mai minusculi bikini care se poarta in ultima vreme, costumele de baie sunt cele care le-au urmat indeaproape pe femei in toate epocile si revolutiile.

 

In Antichitate

Va vine sa credeti ca se purtau « costume de baie » inca din Antichitate? La Roma au fost descoperite de catre arheologi unele fresce reprezentand femei care purtau pe piept si solduri un fel de banda de material. Iar in mod surprinzator seamana foarte mult cu costumele de baie pe care le purtam noi in zilele noastre. Dar costumele de baie se foloseau atunci pentru a face sport deoarece chiar si in baile publice, toata lumea facea baie fara haine.


Oferta completa comstume de baie
[AdSense-A]

In Evul Mediu insa, folosirea bailor publice dispare deoarece se considera ca sunt purtatoare de boli, de ciuma mai ales.

In Epoca Victoriana

Dupa Antichitate, si epoca grecilor si a romanilor cu baile lor publice, costumul de baie a intrat intr-un con de umbra. Si chiar daca inca se mai frecventau baile publice, in Epoca Victoriana femeile erau foarte pudice si nu aveau aceeasi deschidere de spirit ca si romanii. Dar totul se va schimba odata cu Revolutia Industriala din Anglia cand mersul la plaja si la inot redevine o practica la moda.

Acest lucru se datoreaza si aparitiei cailor ferate, facilitandu-se astfel mersul pe malul marii. Dar costumul de baie victorian era extrem de greoi si de inconfortabil.

Anii 1920 vin cu o multime de schimbari pentru femei. Dreptul la vot, parul scurt… pe scurt emancipare, lucru care se vede si in evolutia costumului de baie. Se pune accentul pe sublimarea formelor feminine, pe dezvaluirea umerilor, a picioarelor, a bratelor…

Aparitia bikinilor. Primul model de bikini foarte sexy si foarte modern apare in anul 1946 la Paris. O aparitie care s-a lasat cu scandal, bineinteles. In plus, niciun manechin profesionist nu a acceptat sa il poarte. Si totusi, modelul se bucura de un mare succes.

In anii ’50 costumele de baie din doua piese incep sa devina din ce in ce mai populare. Iar la sfarsitul anilor ’60 costumele de baie cu bikini sunt in sfarsit acceptate si din ce in ce mai purtate. Acest lucru se datoreaza mai ales unor celebritati precum Pamela Anderson sau Ursula Anderss din celebra serie James Bond.

Incepand cu anii ’80 costumele de baie sunt din ce in ce mai colorate, la fel ca si toate piesele vestimentare ale epocii, de altfel. Decupajele sunt peste tot, imprimeurile sunt foarte originale…incepe sa fie foarte popular si costumul de baie intreg, mai ales cel rosu, precum cel purtat de Pamela Anderson in celebrul Baywatch. Iar modelele de bikini devin din ce in ce mai minuscule datorita braziliencelor care au inventat celebrii tanga.

Iar in zilele noastre modelele sunt extrem de variate- costume de baie din doua piese, intregi, colorate, sobre, retro, moderne, cu push-up, modelatoare… alegerea este una infinita indiferent de gusturi si de preferinte.

 

 

Please wait while you are redirected...or Click Here if you do not want to wait.